Så får du inspiration till din blogg

Att blogga är roligt, men ibland tryter inspirationen. Då kan man antingen låta bli att blogga den dagen, eller försöka tvinga fram något. Om man känner att man absolut vill skriva något, så finns det ett antal olika knep att få inspirationen att flöda.

Ett sätt är att gå till Wikipedia. Tryck sedan på ”Slumpartikel” (Random article på Engelska Wikipedia). Du kan sedan klicka vidare tills du hittar något intressant, eller helt enkelt försöka komma på en infallsvinkel från första bästa sida som kommer upp. Har din blogg ett speciellt tema kan det vara en uppfriskande utmaning att försöka hitta en koppling mellan något till synes helt orelaterat och det ämne du brukar skriva om. Inspiration handlar i grunden om att hitta nya infallsvinklar, och Wikipedia är ett bra sätt att hitta de mest konstiga ämnen.

Ett annat sätt är att tänka i motsatser. Ta valfritt ämne du skrivit om på din blogg. Försök sedan att inta precis motsatt ståndpunkt mot vad du normalt har. Har du tillräcklig inlevelseförmåga, så kommer du att upptäcka en mängd nya infallsvinklar på ämnet. Det är lätt att ha en åsikt; men det är först när man försöker ta sig an den från ”andra sidan” som man verkligen kommer att förstå varför man tycker som man gör.

Det här inlägget postades i Blogga. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.